Skolval 2019
Nu är det snart dags att välja skola inför hösten 2019!

Skolvalsperioden inför hösten 2019 i Helsingborgs Stad pågår december till januari. Som förälder är det många frågor som dyker upp när man ska välja skola.

Under hösten/ vintern finns det möjlighet för er vårdnadshavare att komma och hälsa på under skoltid. Kontakta Cecilia Hansson på cecilia.hansson@palmlunds.se

För att sätta upp er i kö hos oss klicka här. De sökande som har syskon hos oss har förtur, därefter prioriteras de som har gått på montessori. Det är vår turordning som gäller oavsett när ni lämnar in ert val till kommunen.

Under mars/ april får ni svar på om ni har kommit in hos oss. Under våren kommer vi att ha inskolning för våra blivande f-klasselever. Då kommer barnen hit i grupper vid några tillfällen för att träffa sina nya klasskompisar, faddrar och lärare.

Om ni är intresserad av plats på vår nybyggda förskola som vi öppnar hösten 2019 så ställer ni upp er i kö genom kommunens hemsida. Se mer info under länken ovan.

I Helsingborg kan du som förälder tillsammans med ditt barn välja den grundskola som du tycker passar ditt barn bäst. Sedan juni 2016 har vi inga närområdesskolor längre, så ditt barn blir inte automatiskt placerad i den skola som ligger närmast hemmet.
Om du inte väljer skola kommer vi att placera ditt barn i en av Helsingborgs stads skolor som har ledig plats.

Förskoleklassen är en bra övergång mellan förskola och skola, då ditt barn förbereds för att börja första klass. Förskoleklassen följer skolans läroplan och är obligatorisk.

Källa: helsingborg.se